Knuse Brann!

Vålerenga ble aldri helt påskrudd i striregnet på Kringsjå forrige helg. 2-0-tapet mot Lyn vippa oss ned fra førsteplass til andreplass, der vi ligger trygt med ni seire og to tap hittil i sesongen. Dermed er vi ett av hele fire lag i Toppserien som, i løpet av 11 runder, fortsatt ikke har spilt en eneste uavgjort kamp.

Kan lørdagen by på vår første U i boka i Toppserien 2024? Ut fra hvordan begge lag har sett ut så langt ville ikke det vært noe usannsynlig resultat. Samtidig vet vi at begge lag er lystne på å vinne kampen. Vålerenga og Brann er også i særklasse de lagene som har putta mest i kassa denne sesongen. Målforskjellen er i det hele tatt ganske lik, med Enga på 26-9 og Brann på 28-10.

De to siste gangene vi har møtt Brann i serien har det endt 1-1. Det var riktignok på andre siden av nyttårsaften. På grunn av Champions League-utsettelse er Brann det eneste laget vi ikke har møtt ennå i Toppserien 2024, som altså spilles som en trippel serie der vi møter alle lag tre ganger.

Troppen vår ser bra ut. Emma Stølen Godø er tilbake fra sitt skadeavbrekk, og vil snart få sin første scoring får Vålerenga. Thea Bjelde måtte trekke seg midtveis i samlinga med landslaget etter å ha blitt bytta ut mot Italia på Ullevaal med en liten skade. Hun var også ute mot Lyn, men spilte en halvtime i cupkampen mot Frigg forrige onsdag. Den kampen var i det hele tatt en god opplevelse med 4-0-seier og gode prestasjoner fra talentene Mariela Bingen, Nora Jacklyn Grebstad, Linnea Nærø Wang og Ane Jørgensen.

Vi ser fram til at våre spillere skal sette rammen for en fantastisk fotballørdag, med Vålerenga-Brann kl. 13, før EM-kampene kommer på løpende bånd kl. 15, kl. 18 og kl. 21. Skål!