I morgen drives spøkelset på flukt. Mer om det i morgen, men litt i dag. Sekstende mai slipper ikke helt taket, men Daniel slipper snart smertene. Har han sluppet ut av operasjonssalen, mon tro?
God bedring, Daniel !
Dette så ut til å bli Daniels store sesong. Mange gode kamper i vår og , dessverre for oss, utsikter til spill i en større liga etter åpning av sommerens overgangsvindu. Sist vi så ham på A-laget, var på Ullevål mot Start. Han loffa omkring en halvtimes tid og tok hoftefest i god, gammel Bruno- og Henger’n stil. Ble tatt av banen, og vi var sikre på at det var på grunn av laber innsats. Så feil går det altså an å ta.
I dag ligger han under kniven. Et lite inngrep, sies det, men noen står og skjærer i ham, kanskje i dette øyeblikket. Hvor lang tid det vil ta før Daniel er frisk og tilbake i godt, gammelt slag som han var for en måneds tid siden, kan ikke medisinsk koordinator Eirik Bjærke si noe sikkert om, men uten inngrep ser det ut som om resten av sesongen ville vært helt spolert. Les mer om dette på vif-fotball eller se hva de sier om Daniel på VIF-TV, her.
Vi ønsker deg god bedring, Daniel! Håper dette går smertefritt, at du blir kvitt plagene og er fresk og spillesugen når høstjakta på Rosenborg starter.
Helt Nils
Det er mange i fotball-Norge vi skulle ha ønsket god bedring, men for noen av dem hjelper sånne ønsker lite, de vegrer seg voldsomt for å legge ut på bedringens vei i frykt for at det er å innrømme at de har vært på ville veier i lengre tid. Hvem og hva tenker vi på?
Vi tenker Nils, Niels og 16. Mai.
Strømsgodsets Tom Berntzen mener småklubbene ikke får anledning til å bygge gode publikumstradisjoner på 16. mai, og Svein Mathisen i Start mener favoriseringen av storlagene bryter med den sosialdemokratiske tankegangen i Norge. De to direktørene deltok i en relativt hissig debatt i TV2s Sportstabloid i går. Motstander var arrogansens mester, Nils Skutle fra RBK og noe mer moderate Niels Røine fra Norsk Toppfotball. Oppsummeringen av diskusjonen om sekstende-mai og fotballtradisjoner, leser du på TV2sporten.no
RBK-direktør Nils Skutle mener tradisjonen som Brann og RBK har bygget opp, vil bli brutt om man gir et av lagene bortekamp en 16. mai.
– Man er nødt til å gi denne fordelen for å utvikle fotballen. Vi må ha stabile topplag, det vil gagne resten, sier Skutle.
For noe forbanna tøys, sier vi. Bygget opp? Det var en rein tilfeldighet og omplassering av en utsatt kamp i Trondheim i 1981 som førte til den første 16.mai-kampen. Dette ble en kjempesuksess. Publikum fylte Lerkendal, svært mange etter å ha fylt opp seg sjæl siden det var fri dagen derpå.
Nei, Nilsemenn, her er det ikke snakk om bygging, men om brygging. Det kan ikke
legges skjul på at det var karsk eller Hansa som ofte var det som sørga for stemning, og dette skjedde faktisk i den tida der NFF kjørte mye «alkoholfri tribune»-kampanjer. Så vrøvlet om opparbeiding av tradisjoner, faller på Nilsenes egen dårlige hukommelse.
Det er på høy tid å bygge ned tradisjonen med at de største må ha alt. Vi lever tross alt i fotball-boomens tidsalder, der tribunene i Trondheim og Bergen fylles uansett.
Niels Røine i Norsk toppfotball antydet at oppsettet kanskje kan gjøres mer rettferdig, men ville samtidig beholde det som Rosenborg og Brann har bygget opp. Han snakket om balansegang og respekt.
Ellers sa NFF ingen ting i går, det er de som år etter år sørger for å gi de store muligheten til å få besøk av de minste hver sekstende mai. Om NFF leser Dagboka, får vi kanskje et svar fra Sondre & Co på dette spørsmålet:
NFF passer alltid på å sende tippeligalag langt ut i ødemarka i cupen for å få opp stemninga, for å promotere det såkalte fotball-produktet i grisgrendte strøk av kongeriket.
Kan det tenkes at dette prinsippet også bør gjelde serien og 16.mai?
For øvrig viser vi til Dagboka mandag. Hva er det egentlig som er så dønn festlig med 16.mai?
Vi støtter Berntzen, Matta, Start og Godset 100% i denne saken. Når det gjelder Nils Skutle og Rosenborg, er det ikke annet å si at den arrogansen direktøren til stadighet viser, gjør sitt til at RBK ligger godt an til å fylle tomrommet etter Lyn når vi skal finne en ny klubb å sjefshate.
Lyn
Det nærmer seg kamp. Ventetida er over: Vår siste bortekamp mot Lyn på uoversiktlig lang fremtid. Den nest siste muligheten til å kverke et Lyn-spøkelse før det forsvinner for alltid. Takk, Pål Breen og Hafslund, takk for at dere ga oss denne sjansen. Og om vi skulle klare noe så sannsynlig som å misbruke den i morgen, så har vi en aller, aller siste matchball på hjemmebane i høst.
I anledning Himmelfartsdagen, der Lyn regner med at vi skal gi dem drahjelp og sparke dem ut i evigheten en gang for alle, har Lyn tatt forskjellige arrangementmessige og økonomiske grep.
Det velkjente trikset med å ofre sin egen tribune til bortesupporterne for å få inn mer gryn, er ille nok. Det verste for dem er likevel å kaste ut tusenvis av lojale seilduks-benditter i banansvingen, de som aldri lager bråk eller klager. Dette blir en skremmende opplevelse for spillerne på bånnlaget som ikke har sett annet enn pappfigurer og pappagutter på lang tid.
På økonomisida merker vi oss at Lyn gir bort en gratis billett til Lyn – LSK til alle som kjøper billett til Lyn – VIF. Dette er vel to av de fem mest besøkte kampene deres i løpet av sesongen og allikevel kjører de to kamper til prisen av én. Men sikkert moro for Lyn å få inn penger dem ikke har stjælt.
For ordens skyld: Tilbudet gjelder ikke dem som kjøper billett på bortefeltet. Heldigvis !
Andre Lyn-økonomiske høydepunkter: Hovedsponsoren er så glad i dette laget at Lyn ikke får mer enn 750.000 for hele avtalen for ett år. Smart, ikke sant. Penger veit dem jo ikke å håndtere, da er det bra ikke å ha for mange av dem.
Dagboka kommer med mer om Lyn i Himmelfartsboka i morgen.
Vålerenga i dag
Sjappa er åpen og Kappa-salget fortsetter. Billetter til søndagskampen mot Godset på Ullevål , cupkampen torsdag og Vikingtoktet mandagen etter det, er i salg.
Det vil si: Follo-billettene selges fra i morgen.
Åpent til klokka åtte i kveld, og mellom fire og seks i morgen ettermiddag.