Dagboka torsdag 8. november 2007

Sirkus Martin ruller videre. Fra en tilværelse i skyggenes dal er Vålerenga plutselig ”hot stuff” igjen. Alle skriver om det nye superlaget som skal erobre Norden. Det gjør også vi. Skjønn det om du kan. Det var altså alt som skulle til. Man tar et stykk kjekkas fra Kråkstad. Krydrer dette med: at kjekkasen er … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. november 2007»

Sirkus Martin ruller videre. Fra en tilværelse i skyggenes dal er Vålerenga plutselig ”hot stuff” igjen. Alle skriver om det nye superlaget som skal erobre Norden. Det gjør også vi. Skjønn det om du kan.

Det var altså alt som skulle til. Man tar et stykk kjekkas fra Kråkstad. Krydrer dette med: at kjekkasen er en sabla god fotballspiller, en hyggelig fyr (på alle andre steder enn fotballbanen), har tatt sølv og gull med Brann, spiller Bridge, er arving til Skeidar, er kaptein på landslaget og VIPS så var alle medier i landet interesserte i Vålerenga igjen.

Vi viser selvfølgelig til vår egen omtale av Martin og de vi har klart å grave fram om spillende trenere, eller managere om du vil.

Nederst på siden har vi laget en litt lengre infoseksjon om Martin Andresens univers.

Og når vi er inne på Martins univers. Så fort ryktene om guttens overgang var mer en bare rykter ble det også fart i alt det andre rundt ryktene om ryktene rundt personer som er i Vålerengas søkelys.

Nettavisen kan fortelle at Bergensavisen sitter inne med informasjon om at Martin har forsøkt å ”raide” Brann for spillere, trenere og støtteapparat. Det er snakk om Branns U21-landslagstrener Dan Risnæs og klubbens fysiske trener Patrik Hansson til Vålerenga. Begge har takket nei ifølge Nettavisen som siterer Bergensavisen. Erik Huseklepp og Ramiro Corrales har også vært i Martins søkelys.

Å gjøre slikt er ingen klok handling, sier Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen til avisen. (Her er vi usikker på om det er Nettavisen han sier det til eller Bergensavisen.)

Her må vi jo stoppe opp litt og fundere på Bruun-Hanssens kommentar. Ingen klok handling. Det er med andre ord ikke klokt å prøve å få med seg andre gode ressurser fra det ene laget til det andre. Nå er vil ikke Martin den eneste som tenker i disse baner. Brann har vel en del skittent mel i posen de også. Det kan virke som om sportsledere fordømmer andre som forsøker å gjøre det de selv driver med. Altså: Det er vel ingen som vil påstå at Bruun-Hanssen ikke kunne tenke seg å foreslå for Christian Grindheim og Kjetil Wæhler at de kanskje burde sjekke ut hva Brann kunne tilby dem?

Det er jo heller ikke slik at det kun er Vålerenga som er ute etter Erik Huseklepp? Men det er vel slik at det svir litt ekstra i Bruun-Hanssens rumpeflesk når det er erkefienden Vålerenga som overtok gullgutten deres. Hadde det vært RBK som hadde vært på utkikk hadde de åpnet dørene og smilt. Eller er det ikke sånn lenger? Er det Brann som skal bli hele Norges lag sier du? OK, da så.

Martin er i alle fall tatt ut på landslaget og han er spilleklar for Vålerenga 1. januar 2008.

Fra RPN til MPN
Da Kjetil Rekdal styrte Vålerenga var det en del personer som mente at VPN i alt for stor grad viste en nesegrus, ja nesten panegyrisk beundring for det mannen drev med. VPN ble derfor døpt om til RPN – Rekdal På Nett – av en del sentrale personer i miljøet. Ikke med en visst glimt i øyet, men det var vel ikke spesielt tvil om at det var en del mennesker som ikke likte at vi likte det Rekdal gjorde med klubben vår. I selvransakelsens ettertid ser vi at dette kan ha slått negativt ut på klubben vår. Rekdal kom, gjorde og gikk. Ferdig med det.

VPN etterstreber å være uavhengige. Vi lar oss ikke diktere, og vi skriver det vi mener. Vi legger ikke noe mellom og går rett på sak. Vi skal følge Martin med argusøyne fra Stresslessene vi fikk fra Skeidar i forrige uke.

Og ellers da?
Fotballen ruller videre i Europa. Selv så var jeg i Danmark fra Mandag til Onsdag og fikk ikke med meg Rosenborgs borteseier i mot Valencia. Og det er jo litt rart å tenke på da at det samme laget som valser over overbetalte verdensstjerner klarer å tape mot Start som rykket ned fra årets Tippeliga, og røyk i cupen mot Odd som spiller kvailk om å overleve i Tippeligaen i dag.

Høst og kaldt – hva med litt suppe?
Soup is good food-(We don’t need you any more)
You made a good meal-(We don’t need you any more)
Now how do you feel-(We don’t need you any more)
To be shit out our ass
And thrown in the cold like a piece of trash
We’re sorry
You’ll just have to leave
Unemployment runs out after just six weeks
How does it feel to be a budget cut?
You’re snipped
You no longer exist

Martin Andresens univers:
Innholdet er hentet fra Bokmålsordboka –
http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html
Wikipedia.org
Skeidar.no

Kjekk
kjekk adj kjekt, -e (fra ty., besl med kvikk)
1 grei, real en knakende k- kar / tiltalende k- og pen
2 frisk være helt k- igjen / nyttig, praktisk et kjekt plagg / en k- bil
3 modig, freidig det var svært så k- du er / være k- i munnen / bråk-

Kråkstad og toget
Kråkstad er et tettsted i Ski i Akershus med ca. 2 000 innbyggere. Stedet ligger rundt 5 kilometer fra Ski sentrum, og har postnummer 1408. Navnet Kråkstad har vært i bruk fra middelalderen, og kan komme av mannsnavnet Kraki eller Krake. Det er óg spekulert i om Kråkstad kan være oppkalt etter elva som renner der.

Kråkstad har både egen kirke (som sogner til Ski menighet), barne- og ungdomsskole og et samfunnshus. Samfunnshuset ble bygget i 1956 og er Norges best bevarte 50-talls samfunnshus. I vestibylen er det et stort, malt trerelieff utført av Dagfinn Werenskiold.

Kråkstad togstasjon ble bygget i 1889 og er i dag fredet. Kråkstad stasjon er en jernbanestasjon på Østfoldbanen (østre linje). Kråkstad stasjon ligger i Ski kommune. Stasjonen ble åpnet i 1882, og er stoppested på NSBs rute mellom Mysen og Skøyen. Fra Kråkstad stasjon til Oslo S er det 30,090 km. Stasjonen ligger 92,8 meter over havet.

Østfold (tidligere Smaalensbanen) er navnet på Jernbaneverkets jernbanelinje fra Oslo, gjennom Follo til Kornsjø i Halden, der den går inn i Sverige som Dalslandsbanen.

Linja går med 2 spor fra Oslo S til Ski. I Ski deler Østfoldbanen seg i en østre og en vestre linje. Den vestre linja går med 2 spor fra Ski til Moss, og deretter med ett spor via Fredriksstad til Sarpsborg. Den østre linja, Indre Østfoldbanen, går med ett spor fra Ski via Askim og Mysen til Sarpsborg. Deretter går Østfoldbanen med ett spor fra Sarpsborg via Halden til grenseovergangen på Kornsjø.

Østfoldbanen betjenes av regionaltog til Halden, og noen avganger forlenges til Gøteborg. Alle regionaltogene benytter seg av vestre linje som går gjennom de store byene. Lokaltogene går i tre forskjellige linjer. Linje 500 er linjen mellom Skøyen i Oslo og Ski og den sakteste av linjene med stopp på alle stasjoner. Linje 550 går fra Spikkestad, gjennom Oslo, og til Moss. Mellom Oslo og Ski stopper disse lokaltogene stopper bare på noen få stasjoner. Linje 560 betjener Indre Østfoldbanen til Mysen og Rakkestad, og i likhet med linje 550 betjener den bare noen utvalgte holdeplasser mellom Oslo og Ski.

Bridge
Bridge er et kortspill for fire spillere hvor to og to spiller som par. Det brukes en vanlig kortstokk med 52 kort (uten jokere), hvor alle kort deles ut slik at hver spiller har 13 kort hver. Spillet i sin enkleste form er svært lik kortspillene Amerikaner og Whist.

Spillet består av to faser: En auksjon og selve spilledelen. Formålet med auksjonen er å bestemme hvem som skal spille kontrakten, hvor mange stikk en skal ta og hva som skal være trumf, eventuelt grand (som er spill uten trumf). Giver starter auksjonen.

Det laveste du kan melde er sju stikk, som er det laveste antallet stikk som sikrer at ditt lag får flertallet av stikkene. I bridge regnes det ikke poeng for de seks første stikkene. Alle stikk etter det sjette stikket er såkalte trekk, slik at sju stikk tilsvarer ett trekk. Det høyeste du kan melde er da 7 trekk som tilsvarer 13 stikk.

Enhver melding må inneholde et trekk etterfulgt av en benevnelse. En benevnelse er enten en farge eller grand, og er rangert fra kløver, ruter, hjerter, spar til grand. Meldingene må ha høyere verdi enn den siste meldingen, enten ved å melde like mange trekk med med en høyere rangert benevelse, eller melde flere trekk.

Meldingen 1 kløver er den billigste meldingen i bridge, og hvis denne blir stående som kontrakt betyr det at paret skal ta sju stikk med kløver som trumf. Den høyeste meldingen som finnes i bridge er således 7 grand, som betyr at paret skal ta alle 13 stikkene uten trumf.

Enhver melding kan dobles av motspillerne, som gir flere poeng til det laget som klarer kontrakten, eventuelt flere bonuspoeng til motstanderlaget – som kalles forsvaret – hvis de klarer å bete kontrakten ved å hindre at spillefører tar tilstrekkelig antall stikk. En doblet melding kan enten meldes over (ved å melde noe annet), eventuelt redobles (hvor poenggevinsten eller – straffen øker igjen igjen). I sonen er Straffen for doblede og redoblede beter svært hard.

Etter tre etterfølgende pass er kontrakten satt. Det paret som meldte det høyeste budet skal da spille kontrakten. Spilleren på kontraktslaget som først melde benevnelsen som ble i kontrakten, blir spillefører, mens hans makker, på andre siden av bordet, blir blindemann.

Spillerne i bridge har i alt 35 forskjellige meldinger tilgjengelig (5 på hvert trekknivå), samt dobling, redobling og pass. Dette mangfoldet av meldinger, sammenlignet med andre kortspill, åpnet for å lage meldesystemer som makkerne kan bruke for å beskrive hånden best mulig i henhold til styrke og fordeling. Bridge-spillere har utviklet et mangfold av konvensjoner (kunstige meldinger) til dette formålet. En åpning på for eksempel 2 kløver betyr i de fleste meldesystemer at du har en svært sterk hånd med over halvparten av alle honnørene (ess og bildekort), men meldingen sier absolutt ingenting om dine kort i kløver.

Meldesystemer gjør at det er lettere å finne fram til best kontrakt i forhold til hva som er mulig med lagets samlede styrke. I tillegg blir auksjonen et slags spill i spillet, selv middelmådige bridgespillere vil sannsynligvis få større utbytte av å forbedre meldeegenskapene enn å forbedre spilleegenskapene.

Du kan uavhengig av meldesystemer melde hva du vil i bridge. Men enhver avtale du har med makker angående meldesystemer og signalisering (saking av visse kort som forteller noe om din styrke i den fargen) skal være tilgjengelig for motspillerne også.

Denne regelen gjør at bridge i seg selv blir et mer forutsigbart og ferdighetsbasert spill enn andre kortspill.

Skeidar
Skeidar-historien begynner med den dyktige møbelsnekker Andresen som åpnet eget møbelsnekkerverksted i Ski i 1912. I 1964 bestemte hans sønn seg for å hugge ned epletrærne i hagen og bygge en liten møbelforretning. Virksomheten vokste, for det gikk gjetord om kvaliteten, så i 1984 åpnet familien Andresen nytt møbelvarehus i Ski.

I 2000 ble Skeidar og Det norske Møbelsenter slått sammen til én kjede, Skeidar Møbler og interiør. Året etter tok Skeidar over 12 varehus fra DnM.

Økonomien skrantet
Den raske veksten tærte på økonomien og en snuoperasjon ble iverksatt. Allerede året etter leverte Skeidar positivt resultat. I 2004 ble ytterligere åtte møbelvarehus kjøpt fra konkurrenter som Bohus og Møbelringen. Skeidar Holding overtok samme år de sju Ålesund-varehusene og Steinkjer som konsernvarehus. Samme år fylte Skeidar 40 år, og det ble feiret til gangs. Foreløpig nyeste etablering kom i 2005 da Mo i Rana kom inn under Skeidar-paraplyen.

Nå teller kjeden 43 møbel- og interiørvarehus og Skeidar AS eies i sin helhet av Skeidar Holding gjennom Birkelunden Møbler.

Første Skeidar-forretning ble åpnet av familien Andresen i Ski i 1964.
I dag består Skeidar av 43 møbelvarehus fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.
Skeidar har ca 935 ansatte og eies 100 % av familien Andresen gjennom Skeidar Holding AS og Birkelunden Investeringsselskap.
Skeidar omsetter for drøyt 2 milliarder.
Totalt har Skeidar ca 175.000 kvadratmeter salgsareal, men flere tusen nye kvadratmeter er under bygging og planlegging.
Hovedkontoret ligger i Vestby i Akershus

Legg igjen en kommentar