Trådvurdering:
  • 1 stemmer - 4 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veien tilbake
#41
Håper noen kan svare på et enkelt og dumt spørsmål.

Hvordan blir hele denne prosessen frem til årsmøtet for å innstille kandidater til styret? Hva kan vi medlemmer gjøre i denne perioden for å sikre at de best skikka kandidatene blir valgbare?

EDIT: Det er selvfølgelig valgkomitéen v/ leder Jon H. Nordbrekken som skal lede arbeidet. Vi får bare håpe og tro at de gjør en grundig jobb, og selvfølgelig prøve å påvirke dem.

Skal vi diskutere kandidater da?
Jørgen Jalland er vel valgbar nå.
Svar
#42
(12-15-2023, 03:37 PM)blaarizla Skreiv: Håper noen kan svare på et enkelt og dumt spørsmål.

Hvordan blir hele denne prosessen frem til årsmøtet for å innstille kandidater til styret? Hva kan vi medlemmer gjøre i denne perioden for å sikre at de best skikka kandidatene blir valgbare?

Alle medlemmer er jo valgbare da. Hvis du ønsker, la oss si Martin Andresen, som styreleder. Så bør du høre med han om han har lyst og be han om å melde seg inn i VFE hvis han ikke alt har gjort det.

Hvis så Martin Andresen ikke er i valgkomiteens forslag så kan du foreslå han som et benkeforslag. Dvs at forslaget kommer fra benkene i årsmøtet og ikke via valgkomiteen.

Det er heller ikke noe krav om at styret på død og liv må bestå av fem personer. Det går fint å ha sju eller atten også hvis årsmøtet ønsker det. Det er krav om at minst to er kvinner i et styre på fem. Ut over det så er det ønskelig at kvinneandelen i styret tilsvarer medlemmenes kjønnsfordeling. Jeg vet ikke hva den er, men tipper det er overvekt av mannlige medlemmer. Sånn at et styre på sju fint kan være fem menn og to kvinner.

De viktigste oppgavene til styret, sånn som jeg ser det, er jo å sørge for at styret i klubben er relevant. Og at de tar de riktige sportslige beslutningene. Så styret bør ha noen med fotballkompetanse. Men alle trenger ikke å ha det. Nå aner jeg ikke hvordan Graff er, men inntrykket av Espeseth var jo at han var egenrådig. Så man må ha noen der som klarer å gjøre styret i klubben relevant og som tør å smelle litt med dørene. Skal styret ha ansvaret må jo styret også ha noe å tilføre og styret må også klare å stille krav til AS og Trøim på en saklig måte, uten at det skaper et dårlig samarbeidsklima.

Og så bør jo de som er der ha en visjon da. Ikke bare være der for å pynte på CV'n og bygge nettverk.
Svar
#43
(12-15-2023, 03:08 PM)NilsDN Skreiv: Da stilles i hvert fall plassene til disposisjon

https://www.vif-fotball.no/nyheter/styre...isposisjon

Valgkomiteen får en viktig jobb nå. Og med kravet om minimum 1 måned som medlem før man kan velges så må man da få innmeldt aktuelle folk i januar. Valgkomiteen kan uansett ikke trylle. Alle må ta sin del nå og oppfordre bra folk om å få meldt seg inn. Så blir det spennende hvor åpen prosess valgkomiteen ser seg tjent med å kjøre.
Svar
#44
1) Bra at styret i VFE, stiller sine plasser til disposisjon (alt annet, ville blitt feil i lys av resultatoppnåelse)
2) NilsDN gjør en utrolig bra jobb med saklig og grundig argumentasjon, herunder kommenterer knyttet til gjeldende strategi. Og da er det betimelig å spørre om denne var glemt, da GB ble ansatt eller om strategien ikke er noe mer enn noe som «skal se bra ut». Begge deler sier en hel del om ståa og slår tilbake på sittende styre.
3) Nå må kreftene forenes for å sikre gode kandidater til styret i VFE og roller. Prioritet 1 er å få inn personer med fotballfaglig forståelse og som kjenner det beste av kulturen. Dette er viktig for å bygge broer og legge en ny strategi sammen med Graff og sikkert Siem også. Jeg synes hovedlinjene i gjeldende strategi er gode, men det mangler noe ift hvordan og ikke minst forankring i organisasjonen inkl trenerapparat. Jalland høres ut som en god kandidat ift kultur og erfaring som spiller. Flere slike profiler inn og mye er gjort for å skape et handlekraftig lag
Svar
#45
Vet ikke om Andresen ble nevnt i seriøsitet, men i tilfelle spiller han altfor mye bridge rundt omkring i verden til å ha tid til å være styreleder.
Svar
#46
(12-15-2023, 08:28 PM)Tony2 Skreiv: Vet ikke om Andresen ble nevnt i seriøsitet, men i tilfelle spiller han altfor mye bridge rundt omkring i verden til å ha tid til å være styreleder.

Nei, det var et rent eksempel.

Jeg håper det blir noen smarte utnevnelser til styret. Det må være flinke folk, men de skal ikke ta for mye plass heller. Altså, vi skal ha et styre som skjønner hvordan fotballklubber på elitenivå skal drives, men vi skal ikke ha folk som skal etterprøve de avgjørelsene som de ansatte tar.

Jeg tror det smarteste klubben gjør er å ansette en sportssjef, Jokke er ikke kompetent til det. Han var i utgangspunktet ansatt for å være en som tok seg av de praktiske oppgavene rundt kjøp og salg av spillere som Fagermos assistent. Så det bør være en sportslig organisasjon der en er trener (Bakke), en som er sjef for spillerlogistikk (JJ) og en som kam gjøre alt det andre. I en sånn rolle er en fyr som Martin Andresen en bra mann. Fotballfaglig sterk nok til å lede det her, samtidig businessmart nok til å kunne kommunisere med Trøim og strategisk og langsiktig nok til å kunne bygge det her opp igjen. Men han driver jo sin egen møbelkjede og er sikkert ikke interessert i å bli lønnsmottaker her.

Men som styreleder/styremedlem så tenker jeg nei. Han tar for mye plass og klubben trenger ikke enda en sterk personlighet med egne meninger. I tillegg er det lett å se for seg at det blir innblanding på detaljnivå. 

Vi trenger ikke flere folk som peker på hva som er feil og hva som har blitt gjort feil før. Vi trenger noen som kan peke ut riktig retning og holde den kursen. Og sørge for at de som faktisk skal gjøre jobben også har det de trenger for å gjøre den.
Svar
#47
Interessant artikkel i VG

https://www.vg.no/sport/fotball/i/q19oKO...mye-penger
Svar
#48
(12-18-2023, 09:15 PM)NilsDN Skreiv: Interessant artikkel i VG

https://www.vg.no/sport/fotball/i/q19oKO...mye-penger

Ikke tilfeldig at den artikkelen kom nå eller hva tenker vi?
Svar
#49
(12-18-2023, 09:42 PM)viftab Skreiv: Ikke tilfeldig at den artikkelen kom nå eller hva tenker vi?

Selvfølgelig er det ikke tilfeldig. Vålerenga har rykka ned. Styret ha stilt plassene sine til disposisjon. Ale er spent på hvordan økonomien i Vålerenga skal gå rundt med reduserte inntekter i OBOS.
Eller hadde du en mer juicy tanke om timinga?
Svar
#50
(12-18-2023, 09:58 PM)hmchrist Skreiv:
(12-18-2023, 09:42 PM)viftab Skreiv: Ikke tilfeldig at den artikkelen kom nå eller hva tenker vi?

Selvfølgelig er det ikke tilfeldig. Vålerenga har rykka ned. Styret ha stilt plassene sine til disposisjon. Ale er spent på hvordan økonomien i Vålerenga skal gå rundt med reduserte inntekter i OBOS.
Eller hadde du en mer juicy tanke om timinga?

Enig med deg, tenkte det samme. Er mange meninger her inne om styrene, eiere og alt som ellers har med klubben å gjøre. Om vi ikke rykker opp vil det forsterkes ytterligere. Klubben betyr veldig mye for oss og alle rundt oss, interessen blir enda sterkere. Tilhørigheten og samholdet er sterk, mange føler at vi har tapt mye når klubben svikter. Personlig skuffelse, føler på ydmykelse og alle skal finne syndere, finne årsak til at vi er der vi er. Dette går igjen på mange emner her inne og antall visninger de genererer
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 2 Gjest(er)