Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mening: Intility burde ha gressmatte
#5
(05-22-2024, 09:41 AM)Loffen Skreiv: Jeg burde ikke bite på denne, men jeg gjør det allikevel.
Trådstarter bør lese seg opp på ESAs statsstøtteregler og hvordan prosessen med dagens stadion foregikk.

Kortversjonen: dersom denne utopien om gress skal bli virkelighet så må "gaven" man fikk fra Oslo Kommune betales tilbake.
Men altså, hvis trådstarter sitter på rundt 1 milliard kroner som han kan bruke på dette så kjør på....

Dette! Intility eies altså av Vålerenga Fotball, som er bredde- og dameklubben (IKKE Vålerenga Fotball Elite). Herrelaget er leietaker (men i leieavtalen ligger rettigheten til å selge navnet, så avtalen med Intility er gjort med Vålerenga Fotball Elite). Man måtte altså gå for denne løsningen fordi EØS-avtalen ikke tillater fordeler til kommersiell virksomhet, og toppidrett regnes her som kommersiell virksomhet. Gaven måtte derfor gis til breddeidretten. For øvrig, leieavtalen må være til markedspris, siden noe annet vil være indirekte subsidier, som ikke er tillatt. Og hvis vi hadde prøvd på noe sånt, hadde det blitt plukka opp og lått hardt ned på!

Intility Arena er med andre ord å regne som et breddeanlegg. For å kunne fylle rollen som breddeanlegg må det være kunstgress, siden naturgress ikke vil tåle belastningen. Uansett hvor mye vi måtte ønske naturgress, så skjer ikke det de nærmeste par åra, uten at vi betaler Oslo kommune full markedspris for tomta (hva som skjer om 20-30 år kan vi jo ikke i så mye om).
Svar


Meldinger i denne tråden
Mening: Intility burde ha gressmatte - av idle76 - 05-22-2024, 09:05 AM
RE: Mening: Intility burde ha gressmatte - av tasse - 05-22-2024, 10:04 AM

Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)