Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De andre 2024
Det er alltid kiipt å miste egen produserte spillere, men det er og begrenset hvor mange som kan lykkes hos oss også. Fakta er at Vi har for mange talenter og alle kan ikke slippe til. Vi har Risnæs som er foran han i køen sentralt i tillegg til Sjøvold.
Svar
Og når Felix nå har debutert på landslaget er det enkleste sak i verden å være etterpåklok. At fyren som nekta å skrive ny kontrakt fordi han ville ha mer spilletid og ikke ville spille back gikk til Brann for å spille back resten av sesongen og rykke ned var ingen umiddelbar spoiler heller. La oss glede oss over et hvert talent som lykkes etter å har vært innom vårt akademi. Vi har ikke plass til dem alle og at vi med jevne mellomrom vil se dem slå ut i full blomst andre steder betyr ikke at Vålerenga er en idiotklubb av den grunn.
Svar
Horn Myhre har hatt en fantastisk utvikling og virkelig synd for oss at han forlot oss, men vi kunne ikke love han spilletid som indreløper med den troppen vi hadde på den tiden.
Før han forlot oss så kjempet han mot Bjørdal, Osame og Odin Holm om spilletid på de to indreløperplassene. I 2021 hadde ingen seriøse trenere prioritert Horn Myhre over to av de tre.
Svar
(09-08-2024, 02:43 PM)kaktus Skreiv: Horn Myhre har hatt en fantastisk utvikling og virkelig synd for oss at han forlot oss, men vi kunne ikke love han spilletid som indreløper med den troppen vi hadde på den tiden.
Før han forlot oss så kjempet han mot Bjørdal, Osame og Odin Holm om spilletid på de to indreløperplassene. I 2021 hadde ingen seriøse trenere prioritert Horn Myhre over to av de tre.

Tja. På det tidspunkt var Odin 18 år og burde absolutt ikke spilt så mye som han gjorde. 

Odin spilte 67 kamper for oss i Eliteserien i perioden 2021-2023. Personlig mener jeg at Odin ble misbrukt av Fagermo. Fagermo hadde egentlig bare to typer midtbanespillere. En sentral 6'er og to like indreløpere som løp alt de orket. Odin var ingen av delene. Sliter med å huske at Odin var god for oss i noe annet enn glimtvis. Og det Fagermo mente var et supertalent sitter i dag på benken i Skottland og spiller knapt fotball. 243 minutter har det blitt i Premier League i Skottland siden han dro.

Men jeg mener vel også å huske at konkurransen var litt annerledes enn du sier. FHM var vel først og fremst en 6'er han og. Der spilte OJ. Og også Tobias Christensen fikk en del spilletid på midtbanen. Fagermo ga seg vel heller aldri på at Osame var indreløper, noe alle kunne se at han ikke var. 

Det er absolutt ikke bra å gi alle unggutter masse spilletid tidlig. Noen takler det kanskje, andre gjør det ikke. Jeg mener i hvert fall at Fagermoball ikke var særlig utviklende for Odin. Det som skilte Odin fra andre talenter var jo kreativiteten, noe han aldri fikk vist fram i den stramme 433 som er den eneste formasjonen Fagermo kan. Fagermo tilpasset aldri spillestilen til spillermaterialet han hadde, det var spillerne som måtte tilpasse seg hans måte å spille på. Det var vel også litt av FHMs problem. Han passet ikke helt inn i den måten å spille på. Selv om alle kunne se han var god. Var jo derfor de fant en plass til han på backen. 

Men all ære til FHM. Han ønsket å spille midtbane, fordi han mente det var hans beste posisjon. Og dro et annet sted og utviklet seg videre der i stedet. Sånn er det noen ganger.
Svar
Synes det stikker mer i hjertet at en skikkelig Vålerenga-gutt som Kurd Rønning som gikk på VGS på initility velger å stikke av til vestlandet. Her må agentene ha hvisket han i øret.

Horn Myhre som kom fra Ullern som 17 åring og ble satset på men som likevel ønsket seg bort sier meg at han aldri hadde hjertet i klubben. Synes ikke det var et stort tap da og heller ikke nå. Det er ikke gitt at han hadde fått den samme utviklingen eller progresjonen her som i Brann. Synes han var for veik og duellsvak til å spille midtbane, dessuten hadde vi også spillere som f.eks Grødem (som kom samtidig) og Fridjonsson som var bedre offensivt enn FHM
Svar
Grødem dro sommeren 2019 til Danmark. Etter å ha vært utlånt. Fridjonsson forlot oss foran 2019-sesongen. Tvilsomt om FHM dro sommeren 2021 pga dem.
Svar
(09-09-2024, 09:18 PM)NilsDN Skreiv: Grødem dro sommeren 2019 til Danmark. Etter å ha vært utlånt. Fridjonsson forlot oss foran 2019-sesongen. Tvilsomt om FHM dro sommeren 2021 pga dem.

Du har helt rett så klart, bommer noe sinnsykt med årstall her. Tiden flyr og glemsk blir man.

Men poenget står seg i hvertfall at det var vanskelig for Horn Myhre og spille seg inn på midtbanen som ung spiller i klubben med bedre spillere foran i køen. Når han først fikk sjansen ble han omskolert til både høyre og venstreback, altså ble han brukt litt som potet der det trengtes.
Svar
Jada. Som allerede sagt så kan vi ikke satse på alle alltid.

Hadde han i stedet blitt så hadde vi jo solgt han så fort noen la €2 millioner på bordet.
Svar
(09-09-2024, 06:34 PM)JohnnyJ Skreiv: Synes det stikker mer i hjertet at en skikkelig Vålerenga-gutt som Kurd Rønning som gikk på VGS på initility velger å stikke av til vestlandet. Her må agentene ha hvisket han i øret.

Horn Myhre som kom fra Ullern som 17 åring og ble satset på men som likevel ønsket seg bort sier meg at han aldri hadde hjertet i klubben. Synes ikke det var et stort tap da og heller ikke nå. Det er ikke gitt at han hadde fått den samme utviklingen eller progresjonen her som i Brann. Synes han var for veik og duellsvak til å spille midtbane, dessuten hadde vi også spillere som f.eks Grødem (som kom samtidig) og Fridjonsson som var bedre offensivt enn FHM

Horn Myhre ble værende lenger enn vi kunne forvente spør du meg. Han spilte aldri en dårlig kamp de gangene han fikk muligheten. Fagermo brukte også Riisnæs og Horn Myhre som høyrebacker pga manglende muligheter til å dytte de inn sentralt. VIF som klubb satset aldri på Horn Myhre - enkelt og greit. Oldrup, Abu, Israelason, Lekven, OTH, Ibrahim ble alle foretrukket foran FHM. På høyreback var han andrefiolin bak Borch. Og si at han ikke hadde hjerte for Enga blir helt feil. Det eneste vi kan gjøre er å håpe at han velger VIF den dagen han er ferdig med et utenlandsopphold.
Svar
Tydelig at Covid har gjort noe med korttidsminnet her Smile

Riisnæs debuterte i serien helt på tampen av 2021-sesongen. Han hadde aldri noe med at FHM Abu spilte aldri for Fagermo. Han dro på utlån i mars 2020 og kom aldri tilbake. Israelsson dro fra oss foran 2020. Lekven dro etter 2020. Abdi dro etter 2018.

FHM dro sommeren 2021. Da var han akkurat blitt 22. Han spilte 58 kamper i Eliteserien for oss. Han kom i 2017, som 17-åring. Ble 18 senere samme år. Han ble satser på, men gikk læretiden i ulike roller. Han var her samtidig med mange av de som ble nevnt, men de fleste av dem var jo borte når han dro. Så i den grad de var konkurrenter så var konkurransen fra dem borte.

Han ønsket å spille midtbane og det var vel grunnen til at han dro. Fagermo hadde sin 11’er og så vist jeg husker så brukte han minst halve 2021 på å skjønne at Osame ikke var indreløper. Jeg tror at både OJ og Tobias Christensen var foran han i koen på 6’er plassen og det var vel derfor han dro.

Men 58 Eliteseriekamper før 22, selv om mange var som innbytter, er ikke dårlig.

Uansett har han dratt nå så det er jo ikke så mye å snakke om.

Her er for øvrig en artikkel om han fra TV2 i går
https://www.tv2.no/sport/fotball/ekstrem.../16983405/
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 6 Gjest(er)