Trådvurdering:
  • 1 stemmer - 5 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De andre 2023
#41
Skrev et innlegg om det der før jul. Men jeg kan godt gjenta det. 

Når Espeseth og Deila kom inn i 2017 så skulle det "bygges klubb". Etter en litt mislykket 2017-sesong, som endte med en 8.plass så ble det investert hardt. Vi skulle blant annet bli best i Norden på spillerlogistikk. Og vi investerte dyrt i spillere som Sam Johnson, Adekugbe, Carvallho, og andre. Det ga ikke særlig framgang, men det gikk med store underskudd. 30 millioner i minus

Det ble gjort noen grep i 2019, dyre spillere som Sam Johnson ble erstattet med billigere spillere som bl.a. Matti. Og anført av en frisk Ejuke så går det faktisk veldig bra. Vålerenga er rundt toppen av tabellen hele våren og sommeren 2019 og holder 4.plassen på tabellen.

Så kommer det symbolske vendepunktet. I siste kamp før ferien smadrer Vålerenga Bodø/Glimt 6-0 på hjemmebane. Men så selger vi Ejuke og erstatter han med Camara. Og vi vinner ikke en seriekamp før vi slår Brann 1-0 hjemme i november.  Bodø/Glimt beholder sine, reiser seg fra smellen og tar sølv det året.

Nå forventer jo alle at dette var spikern i kista for det som ble kalt Team Drammen. Men neida, vi gir både Espeseth og Deila nye kontrakter etter sesongen. 

Gutta har gått ned i lønn. Nå skal det ikke lenger være høy sigarføring. Nå er tonen i stedet at vi skal være et Oslolag i utfordrerposisjon, kontinuitet er nøkkelordet og Deila stiller seg som garantist for denne strategien. Men den garantien varer kortere enn på en middels bruktbil. Til tross for alt pratet om hvor mye han gledet seg til å jobbe med unggutta så sitter han på flyet til New York ikke så lenge etter.

Inn kommer Fagermo som nå skal videreføre denne strategien. Og denne ansettelsen er viktig. For Fagermo blir ansatt på å gjennomføre den strategien om å satse ung. Som ikke egentlig var en strategi i det hele tatt, men mer en nødløsning for å sørge for at Trøim slapp å pøse på med ytterligere millioner etter et par år med store underskudd.

Vi kvitter oss med en del spillere og henter bare billige Benjanmin Stokke og Oldrup Jensen før coronaen kommer. Og i en veldig spesiell sesong så ender vi likevel på en 3.plass.

Riktig nok tror vi at vi er det unge Oslolaget som det ble snakket om før sesongen. Og 3.plassen blir tatt til inntekt for at strategien fungerer. Men realiteten er at de som drar lasset er mer rutinerte spillere som JTN, Matti, Lekven, Shala osv. Og senere også Kjartansson. Ikke er de spesielt unge og ikke er de fra Oslo.

Men Espeseth har sett at han kan selge spillere som Ejuke og tror at spillersalg er løsningen på problemet med de store underskuddene. Fagermo føler seg fortsatt bundet av sitt løfte om å satse ungt. Men den gode 2020-sesongen gjør jo at også det sportslige ambisjonsnivået må heves. Nå skal vi ikke lenger være et ungt Oslolag i utfordrerposisjon, vi skal være et ungt Oslolag i medaljekamp.

Vi skal med andre ord fortsette å satse ung, enda yngre enn det vi hadde når vi tok bronse i 2020. Disse spillerne skal vi så selge, for det må vi gjøre for å ha økonomi. Og på toppen av det igjen så skal vi være fullt ut konkurransedyktige på sport. Vi satser ensidig på et akademi, som vi mener skal dekke alle disse behovene. Og i klubbens plan for 2022-2025 er ikke ordet spillerlogistikk engang nevnt, til tross for at vi har et skyhøyt ambisjonsnivå som det ikke er realistisk at kan gjennomføres kun med påfyll fra egen ungdomsavdeling.

Og det er her det for meg blir sånn at ingen tør å si at keiseren ikke har klær på. Finansmannen Trøim har ikke fotballkompetanse og tid nok til å se at dette er en umulig oppgave. Styret i fotballklubben virker det på meg som ikke ønsker å overprøve egen trener på fotballfaglige spørsmål. Fagermo fortsetter å være trofast mot det han ble ansatt for å gjøre. Og daglig leder Espeseth er fornøyd når han slipper å levere underskudd til Trøim. Alle gjør bare det noen andre har bedt dem om, ingen stiller egentlig noen spørsmål. Og omgivelsene, de som interesserer seg for klubben, aksepterer også at dette er en strategi og tror på den, på lik linje som de ville trodd på og stilt seg bak absolutt alle andre strategier de hadde blitt presentert. 

Dette er en ganske kjent tankefeil, som kalles lydighet. Folk tror på det de oppfatter som fagpersoner og på folk med fine titler. Til tross for at ingen egentlig har formulert denne strategien, eller kan vise til et eneste eksempel på en klubb som har lyktes med noe liknende, så er det likevel den vi følger. Det startet bare med en nødløsning for 2020, som ble til en nærmest religøs tro på at akademiet vårt var svaret på alle spørsmål. Til slutt solgte vi så mange spillere derfra at vi rykket ned i stedet.

De som burde grepet inn i denne galskapen her er jo styret i fotballklubben. Men de evnet ikke å se det. Tuva uttalte jo flere ganger at det viktigste Vålerenga drev med var å utvikle spillere. Så de trodde vel på det de også. Det er egentlig bare det sportslige de har 100% av ansvaret for, men den oppgaven var for stor for dem. Og nå er det åpenbart at en gammel kringkastingssjef skal ta ansvaret her i stedet.

Så det neste styret har store oppgaver foran seg. Pr i dag er vi i OBOS. Vi kan satse tilnærmet som en eliteserieklubb i et år, siden vi har solgt unna en del. Men blir det ikke opprykk på første forsøk så tror jeg det fort kan være krise. Trekker Trøim seg ut og vi ikke rykker opp må vi kutte 20-30 millioner på driften av klubben.
Svar
#42
Du har skrevet om dette flere ganger. Men ingenting av det du skriver underbygger det du skreiv tidligere her om at noen på forumet mener det ikke lønner seg å spille i Europa.

Selvfølgelig lønner det seg. Både fordi vi blir attraktive som klubb, og fordi vi får masse, masse penger. Alle er vi vel enige om at vi gjerne skulle vært i CL hvert eneste år.

Men noen tror vi ikke trenger å forholde oss til den virkelige verden. Vi må akseptere at vi også må selge spillere innimellom. Noen ganger pga. økonomi, noen ganger for å ikke miste spilleren gratis om f.eks ett år. Akkurat som Glimt solgte alle sine spillere, også fant de nye spillere som var like gode eller enda bedre etterpå. Også fikk de opp en del klassespillere fra eget akademi som nå dominerer Eliteserien. Der klarte de å ha to tanker i hodet samtidig, både utvikle egne spillere og finne riktig spillere til systemet. Det har ikke vi fått til (enda).

Jeg vil ikke være avhengig av Trøim. Jeg vil ha en uavhengig klubb som står på egne bein. Da må vi klare å selge spillere, også bruke de pengene på riktig måte sånn at vi blir et bedre lag og kan komme oss ut i Europa. Dette klarer klubber som er godt driftet.
Svar
#43
Jeg er rimelig sikker på at jeg skrev "om noen fortsatt er i tvil". Jeg tror de fleste har skjønt det nå, etter at Glimt og Molde har vist vei. Men det var egentlig ikke for å starte den diskusjonen en gang til. Jeg spyr inni meg av å lese at Molde har en halv milliard i inntekter, mens vi er i OBOS.

Og jada, tror de fleste absolutt skjønner at spillere må selges. Det går mer på når vi selger dem. Om vi ikke nødvendigvis må selge dem pga økonomi så blir spillere for gode for Eliteserien og da er det vanskelig å beholde dem.

Hvis du ønsker en klubb uavhengig av Trøim så er veien dit og sette tæring etter næring. Da må vi kutte i drift, inkludert akademiet, sånn at vi går i null. Da er vi ikke avhengig av å selge spillere så fort noen legger 20 millioner på bordet. Og vi er ikke avhengig av noen investor.

Det står jo også i årsmøtepapirene følgende: "Den største utfordringen på det sportslige planet er tilgangen til gode og talentfulle spillere samt det generelle lønnsnivået for disse". Vi betaler altså mer og mer i lønn til våre talenter, samtidig som vi har liten gevinst på det økonomisk og sportslig.
Svar
#44
Meget bra innlegg NilsDN

Jeg tror ingen er uenig i at det er bedre å vinne enn å tape kamper, bedre å kvalle til Europa enn OBOS og bedre å beholde spillere lenge og selge dyrt enn å selge tidlig og lenge. Men det blir som å si at man jobber steinhardt hver dag og har vært gode på trening, men at vi har marginer i mot og ikke er nøyaktige nok på siste tredjedel at vi ikke virker påskrudd nok eller at vi har for mange personlige feil eller ikke utnytter sjansene våre. 

Trøim har fått mye av skylden og jeg tror nok han er lunefull og stiller mange krav som gjør at vi tar dumme valg for å tekkes han, samtidig er det ikke godt å vite hvordan det ville gått uten alle penga han har spyttet inn. Det virker som det stadig vekk er nye storsatsninger ala da Martin ble spillende trener etterløst av nye konkursfrykter og nå må vi spare. 

Vi bærer litt preg av å hoppe på alle ideer som virker gode og som vi får mulighet til uten å tenke strategisk. 
Så kan vi få inn en meritert trener så kaster vi oss rundt og ser vi en topp spiller så gjør vi alt for å få han. Hele Rolex rekka var jo en fiasko, det samme var signeringen av Børven, Strandberg og mange flere. Og den tradisjonen med å hente dyrere spillere som ikke funker har vi minst tredve år historie med. 
Å gå for det sikre og mindre spektakulære virker det som vi har en vegring mot. Var det ikke ganske åpenbart at å beholde Tollås ville være et tryggere valg enn å være så tynne på stopper plass som vi nesten har vært siden. Så kommer vi med en forklaring (som at vi var for unge i fjor) for så å gjøre motsatt av hva som kan være en løsning (vi kvitter oss med de eldste og kjøper få og unge). Men dette overgangsvinduet er ikke over så der kan jo fortsatt ting skje. 

Jeg tror Fagermo ble litt høy på seg selv da han tok oss så raskt til bronse. Han trodde vel at det skulle gå som en lek selv med veldig mange unge. Og kanskje var det personlige grunner til at noen måtte gå og. Jeg tror han var altfor dårlig på å delegere og la seg opp i altfor mye og at det ga han for lite energi til å gjøre det viktigste. Det er jævla synd for da vi tok den bronsen hadde vi et utrolig godt utgangspunkt. 

SPZ har bidratt til dårlig arbeidsmiljø i klubben og at vi ikke trekker i samme retning. jeg er helt overbevist om at Siem er langt bedre. At Siem i tillegg er et mellomledd som gjør at Trøim holder seg litt lengre unna virker svært fornuftig og det tyder jo på at Trøim også har litt selvrefleksjon og tanker om at det kanskje ikke blir best om han selv skal bestemme alt. Siem er utvilsomt Trøims mann, men vi er jo ikke fiender selv om mange ønsker seg en mer medlemsstyrt klubb i framtiden. 

Jeg har tro på at trenerne våre nå kan bygge noe stort om de får tid på seg. Jeg liker at Bakke var villig til å gå ned i lønn for å hente Myhre og jeg tror de sammen er langt bedre enn en av dem alene. 

Jeg tror det er lurt å ha en modell der sportsdirektør er over trenerne. Jeg har veldig sansen for Jokke og synes det er gøy med litt sirkus, men nå begynner det å bli mye komiske ali om vi ikke får resultater snart. Å være topp fire hvert år er ganske langt fra nedrykk og hadde det ikke vært for Illic så ville han han ikke hatt mye å skryte av på overgangsfronten selv om man alltid kan diskutere om det var Jokke, speidern(e) eller trenerens feil eller spilleren som ble henta sin feil når de ikke slo til. 

Ellers tror jeg vi begynner å få stadig flere gode og riktige folk i roller rundt i klubben og at det er et stort håp om at vi kan få en jubelsesong i år og ta med oss det inn i eliteserien neste år.
Svar
#45
(03-01-2024, 02:36 PM)Bohem33 Skreiv: Trøim har fått mye av skylden og jeg tror nok han er lunefull og stiller mange krav som gjør at vi tar dumme valg for å tekkes han, samtidig er det ikke godt å vite hvordan det ville gått uten alle penga han har spyttet inn. Det virker som det stadig vekk er nye storsatsninger ala da Martin ble spillende trener etterløst av nye konkursfrykter og nå må vi spare. 

Jeg prater aldri med Trøim og jeg har heller ingen andre milliarderer i min omgangskrets, så jeg aner ikke hvordan de er. Men jeg opplever ikke Trøim som lunefull. Men jeg tror Trøim er lei av å være en slags nyttig idiot.

Vi hadde 2014 og den greia der. Jeg tror det ble litt blåst ut av proposjoner, for jeg tror ikke Trøim ønsket så mye mer enn å bruke sin forhandlingsmakt til å få til noe som var litt enklere å forholde seg til. Husk at før 2014 så var det bare et Vålerenga Fotball. Det var topp og bredde i en og samme klubb, og tillitsvalgte forledre og proffe folk side om side. Hele den greia endte opp i å skille topp og bredde. Som var bra.

Han backet opp så vi kunne beholde Kjartansson etter 2014-sesongen. Han ble riktig nok solgt, men det var fordi han selv ønsket det. Ikke fordi ikke klubben ville beholde han. Han signerte jo ny kontrakt, så det ble gjort et helhjertet forsøk.

Men helt fra Martin trakk seg etter 2012, til 2016 var jo en slags mellomfase. Det var Stengelgate, det var sponsorer som trakk seg, det var ditt og det var datt.

Jeg opplever i hvert fall at Trøim satset fra 2016 med Espeseth og Deila inn. Men det var jo denne klubbygginga som de drev med som var kostbar da. Så han dekket opp underskudd i 2017 og et litt mindre planlagt ett på 30 millioner i 2018. Og så sa han at nok fikk være nok, nå måtte det snart komme noen resultater.

Så tror jeg han var villig til å backe Fagermo etter 2020, men at det da mer var Fagermo som sa nei. Han backet oss når vi ville fjerne Fagermo og han backer oss nå når vi er i OBOS.

Jeg opplever det i hvert fall mer som om at han nå er et sikkerhetsnett. Hvis noen spør om en god del mer penger, så er han også villig til det. Men trekker seg, kanskje litt raskt, hvis det ikke kommer resultater ut av det.

Jeg sitter i hvert fall ikke med et inntrykk av at Trøim mest av alt er opptatt av å ikke bidra. Det er vel mer det at han har backet opp diverse satsinger som ikke har gitt det ønskede resultatet.
Svar
#46
Jeg må vel innrømme at jeg aldri har snakket spesielt mye med verken Trøim eller noen av de ansatte i klubben. 

Men det har vært nok historier i media over lang tid til at jeg har fått inntrykk av at Trøim er en krevende "eier". 

Rostvåg angriper han jo veldig i stang ut podden episode 19. 

Fagermo klagde jo etter at han ble sparka over at Trøim blandet seg mye og mente veien til suksess for klubben var å få Trøim ut. 

Fagermo slipper Vålerenga-bombe (tv2.no)

Så kan man selvsagt si at kanskje Fagermo var bitter for at Trøim sparket han og derfor hevnet seg. 

Høgmo har jeg faktisk snakket litt med da han var blant favorittene til å bli trener for oss. Han sa at han ikke ville ta i oss med ildtang med den ledelsesmodellen vi har. Så det er ikke helt nytt og ikke er jeg sikker på at Høgmo ville hatt noen voldsom suksess med oss heller. 

En utfordring er jo at vi ikke har et realistisk budsjett vi forvalter der vi kan selge spillere og selv velge hvordan vi investerer dem. Da blir det vanskelig å drive. 

Man driver litt på nåde og må håpe at den rike onkelen skal fortsette å være snill. Trøim har jo vært veldig snill veldig lenge da. Men fra andre klubber ser man jo at det har gått veldig dårlig når "eiere" har trukket seg ut. Brynestad trakk seg fra Lyn og de gikk konkurs. Og stabæk mistet sitt blue dream arena sikkert av mange grunner. 

Røkke trekkes stadig fram som en snill "eier" som gir en fast sum hvert år og lar klubben få gjøre som de vil. 
Men det er jo ikke bare bare å velge sine velgjørere eller stille krav til dem.
Svar
#47
Godt mulig han er vanskelig. Men Høgmo var aktuell i 2012. Altså før VFE var skilt ut. Så på godt og vindt har vi ikke samme modell i dag.

Jeg ser bare på det han faktisk gjør jeg. Det jeg mener er det største problemet med Trøim er at han ikke har noen visjon. Jeg ser på det han bidrar med nå mer som filantropi enn at han har et ønske om å oppnå noe egentlig.

Jeg er ikke så veldig skeptisk til Trøim som mange andre. Og det er uansett litt uinteressant hva han sa og gjorde for mange år siden. Jeg mener at styret i alle fall skal reforhandle avtalen med han, sånn at medlemmene har et reelt alternativ å ta stilling til for 2029 og senere.
Svar
#48
Akkurat sett første omgangen mellom Kbk og Lyn.  1 - 0 til Lyn. De blir neppe noen kasteball i Obos,  vært meget bra. Pr i dag, så tror jeg faktisk at vi dessverre ville slitt mot dem
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)