Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rykte og ønsketråd sommer 2024
(09-23-2024, 07:50 PM)Kriger'n Skreiv:
(09-23-2024, 05:44 PM)Blue 1978 Skreiv:
(09-23-2024, 04:33 PM)NilsDN Skreiv: Etter mitt syn så er verken Mees eller Mo gode nok til å være førstevalget, selv om så klart begge er gode nok til å være i troppen. Etter mitt syn så er egentlig også Mees bedre all round, mens Mo kanskje er mer målfarlig. Mo virker mest som en budsjettversjon av Ilic. Men synes ingen av dem er spesielt kliniske avsluttere, selv om det har blitt en del mål likevel mot svak motstand.

Jeg tror ingen av dem har 15 Eliteseriemål i seg i 2025 dessverre og det er det vi trenger. Men Mo har vel stort sett scoret målene sine som tap-ins innenfor 5-meter. Og jeg synes han bidrar lite i banespillet. For lite egentlig. Så jeg ville nok byttet ut Kamara med en som var bedre enn begge. Vi trenger 3 spisser og nummer 2 og 3 kan godt være Mo og Mees.

Sentral midtbane synes jeg er bra. Det er gode spillere med litt varierte ferdigheter. Her har vi Strand/Bjødal, Hagen/Ambina og Lange/Riisnæs. Dobbel dekning og vanskelig å finne spillere som er markert mye bedre. Jarl kan vel også steppe inn for Ambina.

Vi vet vel at Kamara og Idumba drar. Så løsning på stopper og spissplass er å hente inn spillere som skal rett inn i 11'er. Er skeptisk til også om Jarl og Kiil Olsen er gode nok når de blir satt under press, som de nok kommer til å bli i mye større grad i Eliteserien.

På backplass så mener jeg vi egentlig trenger 2 inn. Jeg tror ikke Borch blir en back på høyt Eliteserienivå, selv om jeg liker fyren aldri så mye.

Men hvis vi ikke får inn 2-3 nye fjes i forsvarsrekka og en spiss som scorer på mer enn bare tap ins og kanskje også en venstrekant så kommer nok 2025 til å ligne for mye på 2023 egentlig. Vi lurer oss selv hvis vi tror at det laget vi har i dag er bra nok til å sloss særlig høyt på tabellen. Fundamentet er der, det er ingen spesielt svake punkter og bredden i troppen er god. Men vi må likevel ha inn noen som hever oss. Stallen, som den er i dag, tilsier en plass fra nummer 10 eller lavere.
Og hvilken spiss skulle det vært @nils ? Den spissen du nevner koster kjapt 15 mill om ikke mer og med de andre spillerene du nevner så er vi kjapt på 30-35.. Det er en utopi.Er enig i at ingen av spissene har imponert så langt, men litt is i magen må vi ha. Mo har vært her i 3 mnd og Mees fikk vi vel så og si gratis og så dårlig har de ikke vært . Begge viser og innstats. 
 En topp tre neste år hadde vært artig, men kanskje greit å være mer edruelig å satse på topp 6-7 og det har vi etter mitt syn en god nok tropp til om vi får par spillere på back og i midtforsvaret.

Nå henta vi Ilic for rundt 10 mill gjorde vi ikke?

Tror spissplass er plassen vi faktisk bør invistere godt i, når det finnes få ordentlig gode på spissplass. 
Bortsett fra Iversen, så er det ukjente spisser med ekstremferdigheter som har slått igjennom hos oss.

Carew, Moa, Kjartansson og Ilic.
Er begrenset hva vi får for en million euro nå til dags. Illic kostet vel ca det i fjor. Han ble hentet i Estland og da var kr og høyere enn den er i dag. Virker som folk tror vi har millioner på bok, men set har vi ikke.
Svar
Klaesson henter vi absolutt ikke.
Svar
Jeg er ikke like pessimist som andre her og tror laget vi har idag klarer seg godt i Eliteserien neste år.
Vi husker alle Brann når de rykka opp, Viking, LSK og nå KFUM/FFK. Det er ikke slik at halve laget må byttes ut.
Hvis man ser på de 15 siste kampene vi har spilt, har vi til tider dominert stort og la oss være ærlige, for gode for OBOS. Før sesongstart i fjor, var vi tippa på øvre halvdel.
Ledelsen dreit seg ut, trodde ungdommen skulle ta det neste steget, men det ødela hverdagen og dro oss ned. Kursen er heldigvis endra, og vi har fått inn flere voksne karer i stallen.

Vi underpresterte i fjor basert på første 11'er, og når motgangen var et faktum, ble dette et psykologisk spill mot klokka og nedrykket. Bare se på bortekampen mot Kristiansund. Vi pissa på dem, men spilte som vettskremte høns på hjemmebane og resultatet er historie.

Det jeg forsøker å få fram, er at stammen i laget er godt nok til å holde seg i Eliteserien, det er jeg ganske sikker på. De unge får masse spilletid og er mer robuste fysisk og psykisk for øverste ligaen neste sesong. Alle unge tar et steg.

Jeg tror Kiil Olsen og Jarl er gode nok, men vi trenger en som kan pushe dem - det har vi ikke idag.
Vi bør ha ny back, og det bør ikke koste all verden. Er flere gode i OBOS som sikkert ikke koster all verden.
Spiss derimot, er ingen gode nok og der MÅ vi ha ny mann inn. Det mener jeg er det eneste vi MÅ gjøre.
Svar
Hater å ta opp dette men jeg må minne folk på at vi tok 19 poeng borte i fjor. Det skal være oppskrift på øvre halvdel av tabellen. Men så var det hjemmeformen da....

På lista mi nå står:
ny spiss (erstatter for Kamara) som utfordrer de 2 andre.
Midtstopper
Back

Så tror jeg kanskje Storevik drar. Da må vi ha inn en 2.keeper.
Svar
Det er ikke sånn at når Viking, Brann, LSK osv rykket opp så spilte de sesongen etter med det samme laget.
Svar
Ikke bekymret om Storevik drar. Storm Kolbjørnsen holder lenge som 2 keeper.
Men vi trenger minst 2 nye backer, det er der det brenner. Dersom man ikke er sikkre på at Jukle kommer tilbake fullt restituert trenger vi faktisk tre nye backer.
Vet ikke hvordan vi har tenkt å spille til neste år, men det holder ikke med en høyrebeint venstreback, og en høyrebeint innover kant som venstreving i eliteserien. Det blir alt for forutsigbart, og lett å finne mottrekk mot.
Svar
(09-23-2024, 10:08 PM)NilsDN Skreiv: Det er ikke sånn at når Viking, Brann, LSK osv rykket opp så spilte de sesongen etter med det samme laget.

Nei det sa jeg ikke heller, men de bytta ikke ut halve laget som skrives her.
Viktig å ha kontinuitet og beholde stammen som fungerer.
Vi var for gode til å rykke ned, men klarte det allikevel. Det meste fordi vi spilte med høye skuldre store deler av sesongen.

Jeg liker jo å påpeke at halve Brann er rejects fra Vålenga også. Det forteller meg at nivåforskjellen på hver enkelt spiller i ES ikke nødvendigvis er et hav bedre enn OBOS, og at våre unggutter utjevner noe av dette når de rykker opp etter en knallsesong i OBOS.

Det å bytte ut halve laget vil ikke nødvendigvis styrke oss heller. Kan ta tid å spille inn mange spillere, så jeg velger heller å fokusere på ny spiss som går rett inn og produserer. Så får man heller hente inn en back/stopper fra OBOS. Flere der som har sett langt bedre enn det vi har, spesielt på backsiden.
Svar
(09-23-2024, 10:53 PM)Flemmern Skreiv: Nei det sa jeg ikke heller, men de bytta ikke ut halve laget som skrives her.
Viktig å ha kontinuitet og beholde stammen som fungerer.
...

Det å bytte ut halve laget vil ikke nødvendigvis styrke oss heller. Kan ta tid å spille inn mange spillere, så jeg velger heller å fokusere på ny spiss som går rett inn og produserer. Så får man heller hente inn en back/stopper fra OBOS. Flere der som har sett langt bedre enn det vi har, spesielt på backsiden.

Nei, jeg vet det ikke var det du sa. Og det var ganske store forskjeller på Brann, Viking og LSK.

LSK, som Bakke og Myhre hadde ansvaret for, hentet faktisk 5-6 spillere som nok var ment for 1.laget i Eliteserien etter opprykket. Kaan Kairinen, Vetle Dragsnes, Gjermund Åsen, Pål Andre Helland og Igoh Ogbu før sesongen. Og Tom Petterson kom fra USA i sommervinduet. Men så var ikke LSK bedre enn at de rykket opp som lag nummer 2. Og den gode plasseringen kom vel først og fremst fordi Lehne Olsen scoret 26 mål. Jeg tror ikke Brajanac kommer til å gjøre det.

Viking hadde jo ikke helt samme farta når de rykket opp. Første sesong tilbake i Eliteserien, 2019, endte med en 5.plass. Fulgte opp med en 6.plass i Covidsesonen 2020 og en 3.plass i 2021.

Brann var jo vesentlig mer suverene enn vi er i OBOS. Og de gjorde i tillegg noen smarte overganger mens de fortsatt var i OBOS. Og også før nedrykket faktisk. Spillere som Finne, FHM og andre som hjalp dem gjennom OBOS. Jeg gidder ikke å sjekke detaljene.

Ingen historier er like, det er forskjeller og ikke minst forskjellige utgangspunkt og behov. Men hvis folk går rundt og tror at vi skal kopiere disse lagene så må vi faktisk forsterke vi også.

Så jeg er helt enig med deg når det gjelder spissplassen. Jeg tror ikke at Mees eller Mo er gode nok. Og jeg er usikker på hvor bra forsvaret vårt egentlig er.

Ellers er jeg også uenig i at det tar så lang tid å spille inn spillere. Uten sammenlikning forøvrig, så har de knapt presesason i Premier League og halve stallen er som regel på en utvidet ferie etter noe landslagsoppdrag. Vi har 3 måneder på oss her. Det spørs jo så klart hvem vi henter og når, men vi er uansett i samme situasjon som alle andre lag.

Men at vi må ha inn 3-4 spillere som er ment å starte kamper for å tro på en plass på øvre halvdel av tabellen tror jeg er ganske udiskutabelt. Hvis vi ikke henter inn det så kan det så klart gå an å håpe på en god plassering likevel. Men det er forskjell på tro og håp. Det som er bra nå er at vi har grei dekning, vi har en mye større bredde i stallen nå enn da vi rykka ned. Men vi mangler enere i Eliteseriesammenheng. Og selv om noen unge har fått en del spilletid i OBOS, så er de i praksis førstereisgutter i Eliteserien.
Svar
Ønskeliste:
1. Venstreback
2. Venstrebent midtstopper

Jeg blir ikke lei meg om vi henter nytt førstevalg på topp, men jeg tviler på det. Tror heller ikke vi har så mye penger å bruke som mange tror. Vi kan også hente et spisstalent, men Lorents Apold-Aasen er vel tilbake fra skade neste år og kan ta den rollen.

Midtbanen er veldig godt dekket, og der har vi luksusproblemer. Lange, Bjørdal og Ambina har potensial til å bli en meget bra Eliteserie-trio. Hagen og Sjøvold er veldige gode backups til Ambina, og Riisnæs og Strand er også solide rotasjonsalternativer. På kantene så må vi også forvente at Thorvaldsen og Obasi vil ta ytterligere steg.

Når det gjelder Bully så tror jeg dessverre ikke han slår igjennom her pga. alle de skadene han har hatt. Men jeg blir veldig glad om jeg tar feil.
Svar
(09-24-2024, 09:37 AM)mestah Skreiv: Jeg blir ikke lei meg om vi henter nytt førstevalg på topp, men jeg tviler på det. Tror heller ikke vi har så mye penger å bruke som mange tror.

Jeg tror det er fint mulig å hente en spiss som både er god og som ikke koster 15-20 millioner. Vi må finne en spiss som er på vei opp, ikke en som er på vei ned.

Den spissen vi eventuelt henter kan godt være å gamble litt. Vi er ikke i samme situasjon nå som vi var i f.eks. høsten 2023 der spissen MÅTTE levere fra dag 1. Vi har sannsynligvis fortsatt både Mees og Mo i troppen neste år også.

Selv om jeg kanskje ikke helt har tro på at Mees eller Mo kommer til å herje i Eliteserien neste år, så er de i hvert fall bedre enn Børven.

Det er mange bra fotballand som får fram bra spisser som det går an å hente hit. Det er unge afrikanske og brasilianske spisser som gjør det bra i land som Latvia, Litauen. Det er sikkert noen spisser på Island også. Serbisk liga? Kroatisk? Hva med litt nedover i divisjonene i land som Spania og Portugal?
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 5 Gjest(er)