Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rykte og ønsketråd vinter/vår 24/25
#41
Hva er status på Fredrik Oppegård og Sigurd Rosted? Det er vel spillere som kunne være erstattere i forsvaret?
Svar
#42
(10-11-2024, 07:21 AM)clash Skreiv: Hva er status på Fredrik Oppegård og Sigurd Rosted? Det er vel spillere som kunne være erstattere i forsvaret?

Fredrik Oppegård har returnert til PSV fra utlån og startet de 3 første kampene i år. Siden har han vært skadet. Har kontrakt fram til sommeren neste år. Spilte fast i Eresdivisie for Heracles på utlån på vårsesongen. Om han ikke får ny kontrakt med PSV, så tror jeg nok han får med noen som er bedre enn oss. Hvor aktuell han egentlig er vet jeg ikke. Han kommer nok ikke hit for å sitte på benken for Jukle i hvert fall. Har hatt en del skader da.

Rosted spiller rimelig fast for Toronto i MLS. Han har kontrakt med klubben til 31.12.2025 og klubben har visst også en opsjon på å forlenge. USA er jo landet der alt er mulig, også i fotballen. Så Toronto (selv om de er kanadiske) kan jo plutselig finne på å kjøpe inn en som de heller vil bruke. Men hvis han ikke selv har et sterkt ønske om å komme hjem til Oslo, så tviler jeg vel egentlig på han. Han valgte jo Toronto foran oss i januar 2023. Så da er det vel eventuelt hjemlengsel vi må satse på der.
Svar
#43
Jokke var i podkasten fotballrådet som kom ut i dag. 

Han forteller at budsjettet vårt øker ca 20 % pga opprykket 
At lønnskuttet reverseres nå som vi har rykket opp sånn at spillerne igjen har eliteserielønninger (sånn jeg skjønte det) 
 
Ellers var det en hyggelig og fin prat, men ikke noen voldsomme juicy avsløringer som jeg fikk med meg.
Svar
#44
Får ett inntrykk av at Brajanac vil bli satset på fremover. Det samme vil Lange. Tipper det først og fremst er bak de skal forsterke seg og kanskje krydre det med en ung spiss.
Svar
#45
(10-12-2024, 11:46 AM)Blue 1978 Skreiv: Får ett inntrykk av at Brajanac vil bli satset på fremover. Det samme vil Lange. Tipper det først og fremst er bak de skal forsterke seg og kanskje krydre det med en ung spiss.

Lange er helt ok, mistenker at Brajanac er for dårlig for eliteserien.
Svar
#46
(10-14-2024, 02:08 AM)Wild Touch Skreiv: Lange er helt ok, mistenker at Brajanac er for dårlig for eliteserien.

Brajanac har jo mange av de kvalitetene som Bakke har vært opptatt av i LSK og her. I LSK brukte han Lehne Olsen, senere Adams. Og her brukte han Ilic.

Det kommer vel i det store og hele an på hvilken spillestil vi skal bruke i Eliteserien neste år.

Jeg grøsser med tanken på den 532 eller 343/541 som ble spilt i den perioden. Det er ikke i Vålerengas DNA å spille den type fotball. Selv om det er greit å kunne spille sånn når situasjonen krever det.

Det er jo egentlig midtbanen det kommer an på. Der mener jeg vi har god dekning for en tradisjonell midtbane-3'er. Vi har Ambina og Hagen som kan ta den sentrale rollen. Der kan også Jarl spille hvis vi må. Vi har boks-til-boks løpere i Bjørdal og Strand. Og vi har mer kreative Riisnæs og Lange. Gode spillere, dobbelt dekning og vår klart beste lagdel.

For å spille 352/532 så mangler vi egentlig backer og nok stoppere. Det er mulig at vi kan si at det er en spillestil som passer for Jukle, men Hedenstad er ikke noen typisk vingback. Og vi mangler stoppere, samt at spissene våre Brajanac og Rijks, er ganske like hverandre. Et spisspar bør jo helst ha litt utfyllende ferdigheter. Det fungerte jo heller ikke spesielt bra i LSK å kjøre Lehne Olsen og Adams på topp som et par. Det er oppstillingen for kælking og mæling av ballen inn.

343/541 betyr jo også at vi må droppe folk i den sentrale midtbanen. I angrep er de 4 fordi backene flyttes opp. I forsvar er de 4 fordi kantene faller ned. Det betyr kantspillere som er gode til å slå innlegg og å jobbe hjemover. Og bare 2 midtbanespillere som har midtbane som sin naturlige posisjon.

Tror vi derfor kommer til å spille en 433 eller 4231. Og i en sånn setting er jeg så klart helt enig. Brajanac er ikke god nok på andre faser av spillet til å være førstevalg som spiss. Har absolutt en rolle å spille i troppen, sånn som Sæternes hadde det når Moa var førstevalget. Men han er ganske begrenset som allround spiller og ikke god nok på spisskompetansen, hodepill og duellspill, sånn som Ilic var. Så en YouTube video av målene til Ilic igjen og Brajanac scorer ikke sånne mål. Ilic gikk opp i 50/50 dueller og gruset stopperne. Alt som har kommet fra han så langt fra Brajanac er at han har scoret med diverse kroppsdeler inne i 5'meteren,

Så det gjentatte ganger med Ilic. Selv om han også scoret en del på hodet fra kort hold, så ser du han går opp mot 2 stoppere og vinner duellen klokkeklart og scorer. Det synes jeg ikke jeg har sett av Brajanac. Til nå i hvert fall.
Svar
#47
Hva med Fredrik Holme fra Kongsvinger?
Oslo-gutt som har vært her før.
Imponert stort i begge matchene mot oss i år.
Svar
#48
Jeg tror ikke Fredrik Holme er god nok til at han kan løfte laget vårt. Og tror ikke han vil være fornøyd med å være benksliter. På midtstopperplass kunne jeg tenkt meg et rutinert alternativ som er ok med å være fjerdevalg, og samtidig kan lære KO, Jarl og AHK en ting eller to.

Ser at flere sammenligner Brajanac med Ilic her. Det er nok urealistisk å tro at vi skal hente en ny Ilic. JJ traff veldig bra på den overgangen, men sjansen for å treffe så godt igjen er meget liten. Gode spisser er vel ikke akkurat noe det kryr av i toppfotballen for tiden heller. Det er få av de, og de er gjerne veldig dyre.
Svar
#49
Tror de fleste er ganske enig om at Brajanac ikke er noen Ilic. Men det er jo ganske naturlig at de sammenlignes, siden de blir brukt på samme måte. Jeg ønsker jo ikke å prate en av våre ned, men jeg håper vi har noen spisser og andre offensive spillere på blokka. Det er alt for tynt der framme som det er. Rijks, Brajanac og Jones har jo aldri vist noe på det nivået og bak dem igjen er det veldig ungt.

Når det gjelder Holme så er jeg enig. Han holder muligens nivået, men løfter ikke laget. Vi har vel en tilbakekjøpsklausul på han da. Mulig den har gått ut på dato. Uansett så må vi ha inn spillere som løfter laget, ikke bare flere på det nivået vi allerede har.

Vi har midtbane god nok for øvre halvdel, men har mangler i forsvar og i angrep. Uansett så tror jeg det nok er veldig lenge før noe faktisk skjer.
Svar
#50
(Igår, 02:20 PM)NilsDN Skreiv: Vi har midtbane god nok for øvre halvdel, men har mangler i forsvar og i angrep. Uansett så tror jeg det nok er veldig lenge før noe faktisk skjer.

Enig, hvis vi handler så må det være forsterkninger. Vet ikke hvordan det står til med økonomien, men tviler på vi "slår til" i vintervinduet.  Jeg tipper 2 signeringer, en spiss og en midstopper/back. Det haster ikke, og det er greit å finne ut av hvor skoen trykker mest, før vi blakker oss helt, og det får vi jo se etter 10-12 kamper.
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: Arneg, 11 Gjest(er)