Trådvurdering:
  • 3 stemmer - 3 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obos - ligaen 2024
Kreuzriegler bør ha husket kontaktlinsene sine denne matchen.. det han drev med sist var sjokkerende svakt, selv til han å være!

Fingers crossed for nok en opptur på hjemmebane! Kom igjen ENGA!
Svar
Ingen kamptråd? Uansett - Kamara foretrukket foran Rijks? Spesielt. Synes Kamara har vært en total passasjer, og virker ikke ha matchform. Rijks jobber langt bedre.
Svar
Fyy faen så dårlig vi er.
Tragisk..
Svar
Spilt 10 min og noen fine muligheter til Bryne pga elendig forsvarspill og lette balltap.
Som vanlig.
Da hjelper det virkelig at Bakke sier vi har trent mest på innleggskvalitet den siste uken, forsvarspillet er visst ikke så viktig det.

Det er ett mirakel at Bryne ikke leder nå..
Herregud så svake vi er defensivt
Svar
Dobbel post
Svar
Vi får vel bare takke for at Aalesund kåler enda mer enn oss.

Stabæk som forventa og det er det nivået vi også burde være på.
Svar
Fem kamper i dag som ender med poengdeling. Bra for oss.
Svar
(05-04-2024, 01:16 PM)JohnnyJ Skreiv:
(05-04-2024, 12:18 PM)idle76 Skreiv:
(05-04-2024, 11:12 AM)JohnnyJ Skreiv: Ber til høyere makter om at vi slipper å se Ambina på banen mot Bryne. Har et sjokkerende bunn-nivå. Prøver å tenke på spillere som har mislykkes mer enn han men samtidig får fornyet tillit. Men her klarer jeg ikke å komme på én eneste spiller etter årtusenskiftet.
Blir litt som å bruke Levan Melkadze eller Sid Oussou i hver lagoppstilling. Det er tragikomisk!

Både Hagen og Thorstensen er mye bedre alternativer.

Er forsåvidt ikke uenig i at Ambina er en for dårlig fotballspiller, men han er den eneste ballvinneren vi har på midten. Der er Hagen dårlig, og Thorstensen for ung (kanskje). Strand avskjærer ofte ball, men er for veik i duellspillet. Bjørdal er ok, men når begge de to starter lenger fram på banen er det grunnen til at Ambina starter.

Hvis vi skal fortsette i 4-3-3/4-2-3-1 må vi ha minst en ballvinner på midten. Jeg ser helst Riisnæs som den offensive, og så kan Bjørdal eller Strand være ballvinner og Hagen være playmaker.

For meg er det åpenbart at svakhetene hans er så tydelige at de styrkene han har ikke veier opp.

Når du nevner at han er en ballvinner så må det sies at vi ikke akkurat snakker om en Fegor Ogude her. Han var en spiller med et begrenset reportoar, men fysikken hans og duellkraften gjorde at det var verdt å bruke han likevel. Og ikke minst viljen til å stoppe motstanderen for en hver pris. Akkurat det finner vi ikke i Ambina.

Han er temposvak, noe som ikke nødvendigvis er så viktig for en spiller i hans rolle. Men da må han kunne være rask i hodet, orientere seg og være flink til å lese spillet. Det er han definitivt ikke. Kan ligge foran forsvaret, presse og takle en gang i ny og ne. Men så fort en spiller har klart å passere han, så ser du han aldri sprinte etter. Nei, da jogger han i et bedagelig tempo med null intensjon om å avverge situasjonen. Noe som gjør at forsvaret blir eksponerte. 
Det at han kan takle en gang i ny og ne og bryte når han er plassert komfortabelt foran forsvarsfireren er selvfølgelig noe som er forventet av han. 

Av styrker så har han en OK pasningsfot og er ikke redd for å gå med ballen fremover, i tillegg kan han skyte hardt. Men han bruker ofte et touch for mye noe som bremser det offensive spillet og motstanderen klarer å enten komme tilbake i posisjon eller løpe han opp for å avverge. Da er det like greit at han bare gir den fra seg fort istedenfor. Når det gjelder skuddfoten så har han prøvd seg et titalls ganger utenfor 16 meteren (hvis man teller med treningskampene), men hver gang har den gått himmelhøyt over. 

Kan konkludere med det samme jeg skrev, om at dette er en såpass begrenset fotballspiller og at svakhetene hans skinner gjennom altfor ofte i denne tut og kjør-fotballen man finner i OBOS-ligaen. Da er det direkte uansvarlig å bruke han!

Som jeg sa, Ambina ser for dårlig ut som fotballspiller til å starte. Jeg prøvde bare å peke på hvorfor han starter. Og det er rart å si at han aldri sprinter hjem når han gjorde akkurat det da han hadde skuddblokkeringa (som riktignok ble offside, men det visste ikke han og som vi aldri kan være sikkert på at blir tatt med OBOS-dommere)

Men når det er sagt: Vi spiller heller ikke på styrkene hans. Vi skal på død og liv spille oss ut bakfra, og siden alle de andre laga har skjønt det (det krever ikke akkurat rakettforskning) og låser av backene og Hagen, er det bare Ambina som er (relativt) ledig fremover i banen. Og det er tydeligvis ikke lov å kælke ballen fram, selv om vi ofte må det etter å ha spilt på oss press helt inn i 5-metern. Da stå vi igjen med Ambina, som:

1. ikke klarer å forutse hvor ballen spilles (kommer kanskje når han blir mer vant med spillestilen?)
2. ikke har teknikk til å dra av en mann og forsere
3. ikke har overblikk til å se om vingen eller spissen har rom
4. og ikke har pasningsfot til å slå pasningen rett hvis han ser det

Ofte ender det med pasning til Strand som spiller tilbake igjen. Hurra for possesion-fotball uten fremdrift.

Dette er ikke bare Ambinas feil. Bakke har stor del av skylda. Vi prøver å spille fotball som ikke passer stallen. Hvis vi skal spille oss ut må vi ha to ballsikre på midten. Hagen og Riisnæs ville vært et mye bedre sentralt, men da mister vi den eneste som kan dra av en mann framover i banen. Strand er god som boks-til-boks, men spiller for ofte tilbake. Bjørdal kanskje, men han er også en offensiv drivkraft som bør ha noenlunde frie tøyler til å gå på løp.

Vi starta med Strand som OM? For å få plass til Riisnæs på kanten? Helt horribelt valg. De bytta etterhvert, men Strand har ingenting blant de 4 foran å gjøre. Gjerne som indreløper, men ikke som ving eller 10'er.

En annen ting er at vi spilte med 5 sentrale midtbanespillere i en halvtime i går. En slags trang 4-2-3-1, hvor vingene bare trakk inn sentralt muligens for å få fram backene, men det fungerte bare sånn halvveis. Med en gang Jones kom på fikk vi bedre bredde.

Vi ser i enkeltperioder at vi kan spille fletta av dem når vi TØR spille fotball. Angrepet som Kamara bomma på rett før han blei tatt av var en fryd å se. Hvorfor prøver vi ikke mer på å spille sånn? Hvorfor går 96,3% av pasningene vår bakover på banen? Hvorfor er vi "alltid" dekket? Min kjepphest er mangel på samtidige bevegelser. Det er stort sett bare en av våre foran ballfører som går på løp i rom. Det er svært få som tar kryssløp. Hvorfor? Trener de ikke på dette?

Det var herlig med seier i varmen og sola i går, men vi er ikke friskmeldt i det hele tatt. Dette var 80% flaks (selv om flaks er undervurdert i fotball). Bryne kunne ha leda 3-0 til pause. Vi kunne forsåvidt ha vunnet med 3 også, men da må avslutningene forbedres kraftig.

Mye jobb gjenstår og du må snart gjøre endringer i måten vi spiller ut på Bakke, ellers ryker opprykket.
Svar
(05-05-2024, 08:54 AM)idle76 Skreiv: Vi ser i enkeltperioder at vi kan spille fletta av dem når vi TØR spille fotball. Angrepet som Kamara bomma på rett før han blei tatt av var en fryd å se. Hvorfor prøver vi ikke mer på å spille sånn? 

Det har ikke vært altfor my spill som gir håpe men akkurat den der var veldig fin. 

Får håper at det kommer mer når de får litt mer selvtillit og blir litt mer rutinert sammen.
Svar
Der er Bjørdal svært delaktig. Han er nok mye viktigere for dette laget, enn han burde være dessverre. Vi ble bedre med en gang han kom inn.
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 12 Gjest(er)