Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
120,9 mill i gjeld til Trøim + nesten alt event. overskudd.
#1
De fleste har nok lest denne: https://borsen.dagbladet.no/nyheter/skyl...s/80147448

Oppsummert så enkelt som mulig:

VIF skylder Trøim 120.9 millioner, som bare baller på seg, til 3 stråselskaper. Det er en ting. Det mer oppsiktsvekkende er jo at dersom VIF klarer å komme i 0, eller overskudd skal dette fordeles 80/20 til Trøim og VIF. Altså, VIF har gått med på en avtale hvor alt fremtidig overskudd skal fordeles i favør Trøim med 80%

Det skremmende med denne avtalen som man feks kan søke seg frem til i Proff Forvalt eller ettergå i ulike årsmeldinger er at: "Kontrakten er vedvarende jm Hagstrøm 2003 og , jfr Rt.1994 side 581" Det vil si at om det velges et nytt styre kan IKKE dette styret si opp 80/20 kontrakten med selskapene umiddelbart. Da kontrakten er (jmfr Ussing 1940) en som skal sikre inntekter for begge parter, dermed kan man si opp kontrakten, men må i minimum 5 år betale overskudd som avtalt til kontraktspartner, fordi det er kravet til forutsigbarhet for den oppsagte part.

Dvs at om man går i + i 2027, og sier opp kontrakten, må man likevel betale 80% av alt overskudd frem til minimum 2032. La oss si at man da selger XXX spiller til ZZZ klubb for 10 millioner, tilfaller 8 Trøim sine selskaper og 2 VIF. Likeledes om man går med 100.000 i overskudd tilfaller 80.000 samme selskaper.

Avtalen er jo også bygd slik at så lenge VIF har 120.9 mill i lån, kan de ikke si opp kontraktene, om de da sies opp forfaller lånene i sin helhet med 30 dagers forfall.
Svar
#2
Fy faen for en jævla skurk Trøim er.
Svar
#3
(12-11-2023, 11:20 PM)idle76 Skreiv: Fy faen for en jævla skurk Trøim er.

Avtalen er gjort med Vålerenga Fotball Elite, interessant å vite hvem som satt i styret når avtalen ble inngått.
Svar
#4
Skal klubben ha en fremtid må drittavtaler som det vekk.
Det er helt utrolig at noen faktisk har signert en slik avtale.
At det er mulig..
Svar
#5
Ut med Trøim, noen som lager den tråden.
Svar
#6
Dette gjelder Vålerenga Fotball AS. At Trøim tilfører de penger fra et av sine andre selskaper og kaller det lån er vel egentlig en ikke-sak.

Samarbeidsavtalen mellom VFE og Vålerenga Fotball AS er jo godkjent av årsmøtet i klubben og finnes her: https://www.vif-fotball.no/filer/Samarbe...l%20AS.pdf

Dette er jo bare en drittartikkel i Dagbladet som prøver å antyde noe annet og som sånn sett da er like lite interessant som det meste annet Dagbladet skriver.

Det som fremgår i artikkelen er altså at Trøim skylder 120 millioner til seg selv.
Svar
#7
(12-12-2023, 08:01 AM)NilsDN Skreiv: Dette gjelder Vålerenga Fotball AS. At Trøim tilfører de penger fra et av sine andre selskaper og kaller det lån er vel egentlig en ikke-sak.

Samarbeidsavtalen mellom VFE og Vålerenga Fotball AS er jo godkjent av årsmøtet i klubben og finnes her: https://www.vif-fotball.no/filer/Samarbe...l%20AS.pdf

Dette er jo bare en drittartikkel i Dagbladet som prøver å antyde noe annet og som sånn sett da er like lite interessant som det meste annet Dagbladet skriver.

Det som fremgår i artikkelen er altså at Trøim skylder 120 millioner til seg selv.

Her kan du dessverre ikke skylde på Dagbladet. 

Samarbeidsavtalen som du viser til her, har absolutt ingenting med avtalene mellom Trøim sine selskaper og Vålerenga Fotball Elite å gjøre. Det er ikke inngått en samarbeidsavtale men en bindende gyldig kontrakt. Det er ikke noe som er lagt frem for noe årsmøte, men er en delegert avgjørelse utført av styret og administrasjonen i Vålerenga Fotball Elite A/S.

Akkurat derfor er de utviklet som et AS, akkurat som kommunen med kommunale foretak KF ikke vil politikere skal se de nærmere i sømmen, hindrer Trøim og VFE AS effektivt det samme her. Informasjonen er tilgjengelig, om man som nevnt søker i tilgjengelige dokumenter i Proff Forvalt, Brønnøysund osv. Som feks Dagbladet og jeg har gjort.

Så, for å gjøre det enkelt for deg: Nei, Trøim skylder ikke 120,9 millioner til seg selv. Det er derfor jeg skriver det baller på seg. VFE AS skal først begynne å betale tilbake når man begynner  å TJENE penger med renter. Ergo, lånet vokser dag for dag, så lenge VFE ikke har noe å nedbetale med.
Svar
#8
Tror nesten du bare må sette deg bedre inn i dette revisor. Vålerenga Fotball AS er et selskap Trøim eier gjennom Magni Sport. Det er et samarbeidede AS med den medlemsstyrte fotballklubben Vålerenga Fotball Elite. Samarbeidsavtalen mellom VFE og Vålerenga Fotball AS la jeg en lenke til.

I korte trekk og litt forenklet så går den ut på at Vålerenga Fotball Elite får sine utgifter 100% dekket av AS’et i bytte mot å gi fra seg alle inntekter. At Trøim har gitt penger til AS i form av et lån fra flere av sine andre selskaper ser jeg først og fremst som regnskapsteknisk.

Siden du er revisor så kan du kanskje forklare hvorfor Vålerenga Fotball Elite ikke viser denne gjelden du påstår er der i regnskapet?
Svar
#9
At du forsvarer Trøim, NilsDN er flaut.
Det gjør du alltid, som en av Trøims stråmenn.
Du burde være interessert i Vålerengas beste...
Svar
#10
(12-12-2023, 11:24 AM)Lilleberg Skreiv: At du forsvarer Trøim, NilsDN er flaut.
Det gjør du alltid, som en av Trøims stråmenn.
Du burde være interessert i Vålerengas beste...

Merkelig tilnærming til et skikkelig svar fra NilsDN. 
Helt ok å ønske Trøim ut av klubben, men NilsDN setter fingeren på regnskapstekniske ting som motbeviser det man prøver å koke suppe på i Dagbladet. Den suppen er altså av spiker om du lurte. 
Dette ble forklart på forrige årsmøte for de som ikke forsto avtalen. 

En diskusjon om eierskapet er negativt eller positivt for klubben er uansett en spennende diskusjon. 
Slik situasjonen er nå tror jeg vi skal være fryktelig glade for at vi har en eier som ønsker å gjenreise Oslos Stolthet.
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 2 Gjest(er)