Trådvurdering:
  • 1 stemmer - 5 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De andre 2023
#21
Gaute Helstrup tar en "Bakke" og går til Bodø/Glimt.
Svar
#22
(01-03-2024, 12:26 AM)Trazan Apansson Skreiv: Gaute Helstrup tar en "Bakke" og går til Bodø/Glimt.

Enda verre, han blir assistenten til erkefienden. Det er å pisse på Tromsø.
Svar
#23
Det betyr vel bare det at Knutsen stikker om ikke alt for lenge. Så de lar Helstrup bli der og lære litt og bli en del av miljøet, før han tar over.

Mitt tips er at Knutsen tar over en annen klubb fra sommeren. Og det er veldig fornuftig av han. Han kan ikke oppnå noe mer i Bodø enn han alt har gjort.
Svar
#24
Gard Holme til Tromsø som (hjelpe?) - trener. Tromsø fortsetter antagelig med fokus på Oslo-spillere
Svar
#25
Imponerende kamper av Molde og Bodø/Glimt i dag. Når vi sitter å ser på disse kampene innser jeg hvor langt bak vi er - dessverre. På lang sikt vil det gagne oss at lagene i Norge hevder seg ute i Europa, men akkurat nå blir veien mye lengre til toppen. Det positive med det på kort sikt er at juniorer rundt om i Europa ser på det norske seriesystemet som en fin utviklingsarena, men de bedre talentene ønsker seg jo først og fremst til topp 3-4 lagene.
Svar
#26
Mye av forskjellen ligger i erfaring. La oss ikke glemme at Brann var der vi er nå i 2022. I 2023 endte de opp over Molde på tabellen. Det er små marginer her. Glimt tok seg jo så vidt forbi Vilnius i 2021 og kom inn i Conference League. Vi dreit oss ut borte mot Gent, men slo dem greit hjemme.
Svar
#27
Synes det virker som vi mangler to ting. For det første har de en plan for press og dekking av rom. Det var helt fraværende hos oss i fjor. Det andre er pasningskvalitet i rom, gjerne på en-touch. Wembangomo har blitt utrolig mye bedre på pasninger og ballkontroll siden han var i Jerv og Sandefjord.

De gjør noe riktig der oppe i Bodø. Molde er jeg ikke så imponert over, men for all del, de gjør det bra. Men 3-2 hjemme mot Legia er ikke like bra som 2-2 borte mot Ajax.
Svar
#28
Nei, men Molde ledet 3-0 ganske tidlig. Og Glimt ledet 2-0. Så i begge kampene som endte 3-2 og 2-2 så klarte de jo ikke å holde unna.

Så skal det sies også at årets Ajax-lag er usedvanlig svakt. De er nummer fem i øyeblikket, 24 poeng bak serieleder PSV og 9 unna 3.plassen som er den siste CL-plassen. Det er så klart fortsatt en veldig bra prestasjon da. Men 23/24 blir sannsynligvis første gang siden 2005/06 der de ikke ender opp i topp 3.

En ting man skal være klar over er jo at de største klubbene ikke prioriterer Conference League særlig høyt.
Svar
#29
Husker hvordan lille B/G har hovert etter kamper mot oss. Nå røyk de totalt ufortjent mot Ajax. Herlig. La meg høre Knutsen.
Svar
#30
(02-22-2024, 10:26 PM)Ettlagioslo Skreiv: Husker hvordan lille B/G har hovert etter kamper mot oss. Nå røyk de totalt ufortjent mot Ajax. Herlig. La meg høre Knutsen.

Ja det var helt nydelig. 

Synes også denne artikkelen er verdt en kommentar da
Norge knuser Sverige i Europa-kappløp: Bodø/Glimt og Molde kan gi Norge større UEFA-fordel (vg.no)

Etter lenge å ha hevdet at sluttspill i serien har vært løsningen på alle problemer i norsk fotball, så ønsker nå NTF igjen å ta æren for det her. Og peker på at det i 2015 ble bestemt at det skulle satses mer på ungdomstrenere, akademier og utlånsordninger.

Det største problemet med å hevde noe sånt er at en endring i 2015 i veldig liten grad har påvirket det her. For hvis vi legger til grunn at disse tiltakene ikke gir øyeblikkelige resultater så er dette noe som først og fremst kan hjelpe spillere som var 13 år i 2015. Altså at det er spillere født i 2002 eller senere som nyter godt av det her.

Og da er det bare å se på lagoppstillingene det. 

Bodø/Glimt vant serien i 2020 og det var da ingen spillere de brukte som kunne ha nytt godt av disse tiltakene. Det var i all  hovedsak danske Junker og Zinkernagel som sørget for seriegullet. Og heller ikke mot Ajax var det særlig mange som var født i 2002 eller senere på banen. Den eneste var Gulliksen som kom på i det 105.spilleminuttet.

Personlig mener jeg at denne suksessen, enten det er Molde eller noe Glimt eller noen andre er mye mer tilfeldig. Glimt har, for all del, vært gode. Men de var også heldig med timingen her. De gikk ut og spilte i Europa i en sesong som var veldig spesiell med tanke på Covid og reiserestriksjoner. Og gjorde det bra. Som ga inntekter og store spillersalg. Men den var også spesiell fordi det vel var første året med Conference League. Som er en europeisk klubbturnering som passer for norsk fotball. Og som gir en del inntekter som er verdifulle for norske klubber. Hadde ikke den blitt innført når den ble så er det tvilsomt om Glimt hadde havnet i Europa og da hadde også historien vært en helt annen.

Og med det så løste de egentlig det største problemet i Norge med tanke på Europaspill, at serien var økonomisk veldig jevn. De fleste norske klubber med gode spillere var ikke interessert i å slippe sine beste til andre norske klubber for småpenger, når de heller kunne selge dem ut direkte selv.  Så de beste spillerne var i mindre grad samlet i noen få klubber og forskjellen på de beste og de nest beste klubbene var ikke så stor. Når Glimt da begynte å betale "europeiske priser" for de beste norske spillerne så endret det seg.

Og det er også årsaken til at Glimt og Molde, som har bedre økonomi enn resten, også gjør det bra i Europa. Molde finansiert av Røkke-penger, mens Glimt av penger de tjente selv. Det er ikke noe NTF eller NFF trenger å ta æren for. Det er ikke norske fotballspillere som jevnt over har blitt bedre, det er bare det at noen klubber i Norge har samlet flere gode spillere i sine klubber, basert på at de har hatt økonomi til det. Fordi det ble innført en europeisk klubbturnering som passet for norsk fotball.
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)